COMANDA PRIN TELEFON ACUM: 0744-569-069 comanda@sanatatenaturala.ro

Comanda


SanatateSexuala.ro

sortează după:
produse pe pagină: 18 36 72
filtrează:
sortează după:
produse pe pagină: 18 36 72
filtrează:

Sanatatea sexuala este o stare fizica, mentala si sociala a oamenilor in relatie cusexualitatea. Acest lucru presupune o abordare pozitiva si respectuoasa fata desexualitate si relatiile sexuale, precum si posibilitatea de a avea experiente sexuale placute si sigure, lipsite de constrangeri, discriminari si violenta.

Barbatii si femeile isi pot lua masurile necesare pentru a experimenta sexualitateain modalitati care sa vina in sprijinul starii lor psihice si emotionale. Un factor cheie pentru sanatatea sexuala este starea generala de sanatate -  obiceiurile culinare, exercitiile fizice zilnice, meditatia sau relaxarea, un somn adecvat si alocarea de timp pentru agrement sau activitati recreative.

Mai mult decat atat, sanatatea sexuala include masurile de reducere a riscului pentru starea de sanatate specifica relationata cu activitatea sexuala cum ar fi infectia cu boli cu transmitere sexuala si sarcina nedorita (contraceptia).

In completarea factorilor fizici ai sanatatii sexuale sunt factorii psihologici, emotionali si sociali. In ciuda tendintelor medicilor de a se axa pe partea fizica cum ar fi bolile cu transmitere sexuala din cauza problemelor pe care le provoaca aceste infectii, intimitatea emotionala a relatiilor sexuale este o componenta esentiala a sanatatii sexuale.

Cateodata este dificil sa determini cand o relatie este consimtita si cand este abuziva. Sanatatea sexuala necesita apreciere mutuala pentru nevoile fiecarui partener, fizice sau emotionale.

In special tinerii se confrunta cu presiunea de a intra in relatii sexuale chiar daca nu sunt siguri ca sunt cu adevarat pregatiti sau dornici sa inceapa viata sexuala. Consecintele pot fi extrem de dramatice. Un milion de tinere raman insarcinate in America, in fiecare an.

Bolile cu transmitere sexuala cum ar fi herpesul genital, hepatita B si hepatita C sunt tratate, dar nu pot fi vindecate complet. In ciuda noilor tratamente care maresc durata vietii si imbunatatesc calitatea acesteia, virusul HIV ramane fatal. Alte boli cu transmitere sexuala pot cauza cicatrici si alte probleme care rezulta in infertilitate permanenta. 
Nu aveți nici un produs în coș