Vafele fara gluten
Vafele fara gluten
In cotinuare am sa prezint o reteta delicioasa de vafe fără gluten pe care le puteți servi la micul dejun, ca desert sau ori de câte ori veti simți nevoia sa luati o gustare delicioasă. Aceasta reteta nu conține zaharuri sau gluten, ambele putand contribui la cresterea sanatatii intestinului si la lupta impotriva candida. Vom folosi faina de cocos în loc de făină regulata, dar puteti experimenta putin utilizand alternative, cum ar fi făină de hrișcă.
Fie adaugati putin unt organic, sau (dacă sunteți la dieta pentru Candidoza) încercați sosul de mere Granny Smith a carui reteta o gasiti mai jos in pagina.
Timp de preparare: 10 minute;
Timp de coacere: 15 minute;
Timp total: 25 minute;
Produs obtinut: 2 vafe de 20 cm.
Ingrediente:
– 4 albușuri de ou;
– 4 galbenusuri de ou;
– 1/3 dintr-o masura de lapte de cocos;
– 2 linguri de ulei de cocos;
– 1 lingurita de alcool de vanilie;
– 1/2 dintr-o lingurita sau 1 pachet de stevie;
– 1/2 dintr-o masura de faina de cocos;
– 1/2 dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu;
– un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:
- Incalziti dispozitivul pentru copt vafele în conformitate cu instrucțiunile producătorului.
- Într-un bol mediu bateti albusurile. Într-un bol mic bateti gălbenușurile de ou, laptele de nucă de cocos, uleiul de cocos, alcoolul de vanilie și stevia.
- Într-un castron mare, se adauga faina de cocos, bicarbonatul de sodiu și sarea si se amestecă. Adaugati albușurile de ou și amestecul de gălbenușuri in amestecul de făină de nucă de cocos, si amestecati ușor. Se toarnă jumătate din aluat in dispozitivul preîncălzit pentru copt vafele. Repetați procesul si pentru a doua portie.
- Serviti vafele acoperite cu un pic de unt. Dacă sunteți la dieta, încercați reteta Granny Smith cu sos de mere de mai jos.
Ingrediente pentru sosul de mere Granny Smith:
– 4 mere Granny Smith, decojite, fara semințe, impartite in patru;
– 1 masura de apa;
– 2 linguri de suc de lamaie;
– stevie, dupa gust;
– scortisoara, dupa gust.
Mod de preparare:
- Într-o oala medie, amestecati merele, apa și lămâia. Fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional, până cand merele devin foarte moi și se sfarama, timp de 25 – 30 de minute.
- Inlaturati oala de pe foc si puneti continutul intr-un blender pentru a obtine o textură fină.
- Adaugati stevia și scorțișoara după gust. Sosul poate fi depozitat într-o cutie acoperita la frigider timp de 1-2 săptămâni.
buna,
ce inseamna “o masura” ?
multumesc