Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Tarte din lamaie-lime

Tarte din lamaie-lime

Aceste delicioase tarte de lamaie-lime au o aroma minunata si racoritoare, dar ele contin numai ingrediente naturale si fara adaos de zahar. Eu folosesc o combinatie de faină de alune, faina de hriscă si gris de seminte de in pentru a obtine textura perfecta pentru crusta, iar umplutura are o aroma acrisoara de lamaie-lime. Pofta buna!

lemon-lime-tarts-4-620x4651

Ingrediente (8 tarte)

Ingrediente pentru crusta

  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 pachete sau 2 lingurite stevie sub forma de pulbere
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja lamaie-lime
  • 1 cana faina de alune sau migdale
  • 1/2 cana faina de hrisca
  • 1/4 cana seminte de in
  • 1/2 ceasca unt organic, la temperatura camerei

 

Ingrediente pentru umplutura

 

  • 1/2 cani de iaurt gros, de preferat grecesc
  • pachete sau 1 1/2 lingurita stevie sub formă de pulbere
  • 3/4 lingurita vanilie fara alcool
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1/2 lingurit coaja lamaie-lime
  • felii de lamaie si lime pentru garnitura

 

Mod de preparare

  1. Intr-un castron mic, se adauga galbenusul de ou, stevia sub formă de pulbere, sare, lamaie si coaja de lime, amestecati pentru a le combina, puneti bolul deoparte.

2. Intr-un alt castron mic puneti faina de alune, faina de hrisca si griș de seminte de in, se amesteca pentru omogenizare, puneti bolul deoparte.

3. Intr-un bol mediu, amestecati untul cu un mixer electric pana capata o culoare alba si devine pufos. Puneti ouale in compozitie, apoi adaugati treptat amestecul de faina si se bate pana se omogenizeaza. Inveliti aluatul in folie si bagati la frigider timp de 1 pana la 2 ore.

4. Pentru crema, puneti iaurt, stevie, vanilie fara alcool, coaja de lamaie si lime intr-un bol mediu, se amesteca pana obtineti compozitia. Bagati la frigider pana cand este gata de folosire.

5. Ungeti 8 forme de briose cu ulei, de preferat de masline sau de cocos. Puneti la baza cupelor preparate un cerc de hartie de copt, lasati cupele deoparte.

6. Impartiti aluatul in opt portii. Rulati portiuni sub forma unei sfere si aplatizati-le pana la 2-3 cm intre foi de copt. Aranjati discurile aplatizate in formele de briosă deja pregatite, apoi se pun in frigider timp de 30 minute.

7. Preincalziti cuptorul la 350 de grade (177 grade C). Se coc mai intai formele de briosa timp de 15 minute, si se lasa la racit timp de 15 – 20 de minute. Indepartati forma de briosa prin plasarea unei foi de copt pe partea de sus a formelor si intoarceti invers formele. Lasati crusta care a capatat forma de briosa sa se raceasca.

8. Turnati umplutura in tarte, ornati cu felii subtiri de lamaie si lime si le puteti servi. De asemenea, tartele pot fi racite inainte de servire, pana la 8 ore.

 

Pentru mai multe retete sanatoase, cu un continut scazut de zahar, nu uitati sa cititi retetele noastre, perfecte impotriva candidozei. V-am pregatit o multime de retete delicioase, usor de preparat pe care le puteti urmari chiar aici!

20/03/2015 This post was written by Categories: Articole CandidaDieta Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top