Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Sarlota din nuca de cocos si vanilie

Sarlota din nuca de cocos si vanilie

Aceasta reteta de sarlota din nuca de cocos si vanilie este pur si simplu un vis, atat de usoara si de cremoasa. Ea combina doua arome preferate de mine, nuca de cocos si vanilie, intr-un desert sanatos care are un gust proaspat, usor si delicios! Puteti manca aceasta crema ca atare, sau o puteti servi ca baza de sos pentru alte deserturi preferate. Nu contine nici un tip de zahar si reprezinta o modalitatea ideala de a va bucura de un desert fara multe calorii, ideal intr-o dieta anticandida. Sper sa va placa la fel de mult cat imi place mie!

Coconut-Vanilla-Custard-1-EDITED-620x4271

 

Ingrediente (4 portii)

  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 cana jumatate de lapte de cocos
  • o pastaie de vanilie
  • 2 pachete sau 1 lingurita de stevie sub forma de pulbere
  • fulgi de nuca de cocos ca garniture

 

Mod de preparare

 

  • Preincalziti cuptorul la 350 de grade F (177 grade C).
  • Despicati pastaia de vanilie pe lungime in 2 jumatati. Puneti partea cu bobite la vedere si cu partea din spate a cutitului, radeti semintele pe toata lungimea fasolei, lasati deoparte.
  • Intr-un bol mediu, bateti cu putere galbenusurile de ou. Intr-un alt bol mediu, se adauga 3/4 cana lapte de cocos, puneti o sita peste castron, lasati deoparte.
  • Intr-o cratită la foc mediu, se adaugă un cealalta 3/4 cana lapte de cocos, stevia si semintele de vanilie si pastaia. Se incalzeste amestecul de lapte doar pana cand incepe sa fiarba, nu sa clocoteaza. Se toarna amestecul de lapte cald in castronul cu galbenucuri de ou, bateti pana se amesteca.
  • Acum, se strecoara amestecul de lapte / ou in celalat castron cu lapte de cocos, bateti pana se amesteca.
  • Se toarna compozitia crema in 4 forme de sarlota. Puneti-le intr-o tigaie adancă. Se toarnă apa fierbinte, nu clocotita in tigaie pana cand ajunge la jumatatea formelor cu crema. Acoperiti tava cu  o folie de aluminiu si sigilati bine. Coaceți crema intre 25 si 30 de minute, pana cand marginile devin ferme, dar compozitia este moale in centru.
  • Luati sarlota din tigaie, lasati sa se raceasca. Serviti la temperatura camerei sau reci, garnisite cu fulgi de nuca de cocos.

14/04/2015 This post was written by Categories: Articole CandidaDieta Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top