Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Organismele crescute in sol va pot reface sanatatea intestinelor?

Organismele crescute in sol va pot reface sanatatea intestinelor?

Pentru multi dintre cei care sufera de dispioza intestinala sau alte probleme digestive, probioticele pot ameliora simptomele unor astfel de afectiuni. Aceste probiotice sunt, de obicei, pe baza de acid lactic, in sensul ca ele contin tulpini de Lactobacillus si / sau Bifidobacterium. Pe piata exista cateva probiotice excelente pe bază de acid lactic, dar diferentele aparute de la un individ la altul in ceea ce priveste sanatatea intestinelor pune sub semnul intrebarii daca o abodare generala aplicata la toti pacientii este cea mai potrivita.

soil

Probioticele provenite din sol sunt o alternativa promitatoare pentru formulele traditionale pe bază de acid lactic. Cercetarile din ultimii 5-10 ani au obtinut rezultate promitatoare, mai ales in ceea ce priveste IBS (sindromul colonului iritabil) si alte afectiuni digestive, in plus mai cunoastem ca tulpinile bacteriilor crescute au si proprietati antifungice. Daca nu obtineti rezultatele dorite cu probioticele folosite in prezent, atunci un probiotic provenit din sol ar putea fi solutia.

 

Ce sunt organismele crescute in sol?

 

Teoria din spatele organismelor crescute in sol este destul de simpla. Pana de curand (cu mai putin de 100 de ani in urma), am avut comportamente diferite fata de alimente. In prezent, suntem conditionati sa cumparam legumele din supermarketuri, unde sunt curatate si prezentate in linii perfecte, stralucitoare. Cu toate acestea, cu ceva timp in urma majoritatea legumelor pe care le mancam proveneau direct din gradina. Ele poate erau spalate inainte de a fi consumate, dar sigur mai ramaneau urme de pamant atunci cand stramosii nostri le mancau.

Acest lucru este important deoarece bacteriile din acel sol au avut o functie esentiala de-a lungul anilor. Se pare ca ne-au ajutat sa ne reglementam sistemul imunitar, protejand-ne de inmultirea excesiva a bacteriilor si a ciupercilor din intestin.

In prezent, bacteriile provenite din sol nu mai sunt intalnite in flora intestinala, din cauza ca nu ne-am mai lasat expusi la ele. Aproape in mod implicit, compozitia florei noastre intestinale s-a schimbat dramatic fata de cea a stramosilor nostri, de acum 100 de ani in urma. Acum avem un amestec foarte diferit de bacterii in intestinele noastre, cu mai multe bacterii pe baza de acid lactic si mai putine bacterii pe baza de sol.

Prin reintroducerea organismelor bazate pe sol in intestinele noastre, ne apropiem de compozitia florei intestinale de care s-au bucurat stramosii nostrii. De asemenea, crestem diversitatea de bacterii benefice din intestin, contribuind la imbunatatirea digestiei, stimularea imunitatii, si altele. Organismele bazate pe sol (SBOs) au fost corelate  cu diminuarea disconfortului abdominal, balonarea, greata, flatulenta, si constipatia. Totodata, s-a dovedit ca anumite SBOs secreta anumite proteine care activeaza sistemul imunitar si stimuleaza producerea de celule  albe si anticorpi.

 

Prin ce difera organismele pe baza de sol de probioticele obisnuite?

Pana in prezent, cele mai multe cercetari legate de probiotice au fost realizate pe tulpini pe baza de acid lactic, cum ar fi lactobacili si bifidobacterii. Ele au prezentat unele avantaje minunate pentru sanatate, dar raman o serie de probleme nerezolvate.

In primul rand, multe dintre bacteriile lactice continute de aceste probiotice se lupta pentru a trece de mediul ostil, acid al stomacului, asadar, prin urmare, un numar foarte redus ajunge in intestinul subtire. Acesta este motivul pentru care majoritatea nutritionistilor si a expertilor in  alimentatie va recomanda sa obtineti un probiotic cu un număr UFC mare, pentru a va asigura ca trec cat mai multe bacterii vii acolo unde trebuie sa ajunga.

In al doilea rand, efectele benefice ale bacteriilor lactice (cum ar fi lactobacilii si bifidobacteriile) tind sa reziste doar pe intervalul de timp in care luati suplimente. Unele studii au demonstrat ca beneficiile acestor bacterii tind sa se reduca dupa ce o persoana inceteaza se le mai ia.

Acest lucru inseamna ca probioticele pe baza de acid lactic sunt mai putin utile decat am crezut? Chiar deloc. Cercetarile au dovedit ca ele au beneficii extraordinare pentru digestie, imunitate etc. dar nu inseamna ca nu am putea ramane deschisi si la alte variante. Probioticele, cum ar fi Prescript-Assist, care contin organisme pe baza de sol, pot fi mai potrivite pentru unele persoane care nu se bucura de rezultatele urmarite de la probioticele pe bază de acid lactic.

Organismele provenite din sol sunt bacterii ce “formează endospori”, care sunt in mod natural mai rezistente si mai puternice pentru a rezista in mediul dificil din stomac. Prin urmare, inseamna ca probioticele provenite din sol diferă de probiotice normale din doua aspecte importante:

  1. exista mai multe sanse sa ajunga intacte in intestinul subtire. Aceasta inseamna ca un supliment probiotic provenit din sol trebuie să contină mult mai putine unitati formatoare de colonii (UFC) decat un supliment pe baza de acid lactic. De asemenea, elimina nevoia unui invelis special sau tehnici de fabricatie, care sunt utilizate pentru a forma bacterii pe bază de acid lactic.
  2. ele colonizeaza intestinul mult mai eficient. Acest lucru ne permite sa reducem doza pana la niveluri “de intretinere” intr-un timp mult mai scurt, fara sa ne ingrijoram ca vor disparea efectele probioticelor.

 

Organismele provenite din sol au fost testate in studii clinice?

 

Au existat o serie de studii clinice efectuate pe SBOs, pentru a examina eficienta lor in tratarea tulburarilor digestive si a dezechilibrelor.

De exemplu, un 2005, un studiu independent, controlat prin placebo, anonim, publicat in Clinical Therapeutics, a analizat probioticele pe baza de sol Prescript-Assist pentru tratamentul sindromului colonului iritabil. Cercetatorii au descoperit ca, in termen de doua saptămani de la începerea curei cu probiotice, pacientii au raportat imbunatatiri semnificative a celor trei simptome majore asociate cu IBS. (sindromul colonului iritabil) (1)

In studiul urmator, cercetatorii au examinat aceleasi pacienti după 60 saptamâni, timp in care cei mai multi dintrei ei au trecut pe o doza mai mica de probiotice. Din acest moment de referinta ei au descoperit ca intre 81,5% si 100% dintre pacienti au fost in remisie de IBS (sindromul colonului iritabil). Conform cercetatorilor, “tratamentul Prescript-Assist s-a dovedit a fi asociat cu ambele ameliorari atat pe termen scurt cat si pe termen lung a simptomelor IBS (sindromul colonului iritabil) ” (2)

De asemenea, ar trebui sa stiti, ca organismele pe baza de sol au fost folosite in siguranță pe o perioada de multi ani. Un astfel de microorganism, cunoscut sub numele de Bacillus subtilis, a fost utilizat pe scară larga ca un stimulator imunitar și tratament pentru tulburari digestive din America de Nord in anii 1950 si 1960. Popularitatea sa a scăzut de la introducerea antibioticelor, in ciuda eficientei sale si a faptului ca acesta venea cu mult mai putine efecte secundare. In prezent el este inca utilizat pe scara larga in Germania si in alte parti ale Europei, iar un studiu din 2011 a aratat ca este un antifungic puternic, in special impotriva Candida albicans. (3)

Retineti ca femeile gravide si persoanele care au sistemul imunitar puternic compromis ar trebui sa evite folosirea probioticelor pe baza de sol, insa, in caz contrar, ele reprezinta un tratament foarte sigur si bine tolerat de organism.

 

Ce probiotice pe baza de sol ar trebuie sa alegem?

 

Daca alegeti să folositi un probiotic care contine organisme pe baza de sol, exista mai multe variante excelente pe piata. Va recomandam Prescript-Assist, probioticul folosit in studiile clinice despre care am mentionat mai devreme. Il puteti gasi intr-un flacon de 60 de capsule si un flacon de 90 de capsule.

Formula de la baza produsului Prescript-Assist utilizeaza o combinatie de 29 de organisme diferite pe baza de sol. Un microbiom intestinal sanatos ar trebui sa contină mai multe sute de tulpini diferite de bacterii. In cazul in care flora intestinala a fost slabita de o cura de antibiotice sau de un alt factor, folosind un probiotic cu un numar mare de tulpini individuale precum Prescript-Assist, va va ajuta sa restabiliti aceasta diversitate.

Datorita faptului ca Prescipt-Assist contine organisme pe baza de sol, mai mult decat bacteriile obișnuite pe baza de acid lactic, acesta nu necesita refrigerare. De fapt, va puteti astepta ca mai mult de 95% din bacteriile din fiecare capsulă sa fie inca viabile dupa 2 ani sau mai mult, chiar si fara refrigerare.

Daca suferiti de candidoza, probioticele ar trebui sa fie unul dintre principalele elemente ale planului de tratament. Daca alegeti un probiotic pe baza de acid lactic, eu va recomand Healthy Origins 30 bn. Daca preferati un probiotic provenit din sol, cea mai buna alegere este Prescipt-Assist. Indiferent de varianta, asigurati-va ca le integrati intr-un plan complex de tratament anti-candidoza care sa includa Sprayul Homeopat Yeastrol-Yeast Candida Control impreuna o dieta anti-inflamatorie, cu un continut scazut de zahar si fainoase in combinatie cu o serie de suplimente antifungice eficiente.

Cercetari si studii suplimentare

  1. Bittner et al, 2005 ,, Tratament probiotic-prebiotic Prescript-Assist pentru sindromul intestinului iritabil: studiu clinic orientat metodologic, de 2 saptamani, controlat de placebo, cu subiecti alesi aleatoriu” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117982.
  2. Bittner et al, 2007. ,, Tratament probiotic-prebiotic pentru sindromul de colon iritabil: un studiu clinic deschis, controlat partial, prelungit un an dupa un studiu clinic publicat anterior ” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17692729.
  3. Tabbene et al, 2011,, Efectul tulpinei bacilomicin precum lipopedina de la Bacillus subtilis B38 asupra candidozei”

31/03/2015 This post was written by Categories: Articole CandidaDieta Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top