Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Lipsa de fier sau magneziu, cauza a oboselii

descărcareOboseala fizica poate avea multe cauze, dar de cele mai multe ori, deficientele de micronutrienti, in special fier si magneziu, joaca un rol cheie in productia de energie. Cauzele lipsei acestor minerale din organism sunt multe printre care enumeram un aport alimentar insuficient, epuizarea mineralelor din organism sau pur si simplu un stil de viata care genereaza stres.

Magneziul este un element important in procesul de transformare a energiei la nivel cellular. El este un factor indispensabil pentru ca zaharurile si grasimea se transforma in energie utilizabila de catre muschi. Prin urmare, putin magneziu in organism va da putina energie acestuia, care se va traduce printr- o oboseala mai mare la efort, insotita de crampe sau spasme muscular.

Stresul si anxietatea sunt, de asemenea, indicii de nevoie crescuta de magneziu in organism, deoarece magneziul joaca un rol important in sinteza neurotransmitatorilor si in transmiterea impulsurlior nervoase.

Pentru a remedia aceasta lipsa de magneziu din organism este essential sa va revizuiti deta si stilul de viata. Este foarte dificil sa reglati nivelul de magneziu doar printr-o alimentatie corespunzatoare, de aceea, cea mai buna solutie este sa luati si un supliment de magneziu, deoarece se asimileaza mult mai rapid in organism si veti reusi sa va recapatati vitalitatea si starea de seninatate.

images

Chiar si fara a avea o anemie, lipsa de fier poate fi, de asemenea, o cauza a oboselii biologice, fizice sau mentale. Lipsa de fier este la femei principal cauza a oboselii.

Fierul este implicat in numeroase functii biologice, in special el permite globulelor rosii din organism sa transporte oxigen in tot corpul. Un muschi mai putin oxigenat provoaca oboseala fizica slabind capacitatea noastra de efort.

Ca si magneziul, fierul joaca, de asemenea, un rol foarte important in sinteza neurotransmitatorilor, fiind responsabil de oboseala psihica si de tulburarile de comportament. Fierul, contribuie, de asemenea, la functionarea sistemului imunitar.

Un ten palid, accelerarea ritmului cardiac, dureri de cap, ameteli sau dificultati de respiratie la effort sunt semnele asociate cu un deficit de fier. In aceste cazuri, se recomanda efectuarea unei analize de sange pentru a verifica nivelul fierului din orgasnim.

Consolidarea dietei cu un supliment care contine fier este de cele mai multe ori necesara, deoarece asimilarea acestuia in orgasnism este foarte variabila.

images (1)

16/05/2014 This post was written by Categories: SanatateNaturala No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top