Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Cum este utilizat ghimbirul in medicina traditionala si modernă

Cum este utilizat ghimbirul in medicina traditionala si modernă

Ghimbirul are atât de multe utilizări incat m-am gandit sa-i dedic un articol pe blog pentru a le enumera. În plus față de proprietățile sale de antifungic, ghimbirul s-a dovedit a fi eficace împotriva osteoartritei, răului de mișcare și greturilor de dimineață. In medicina traditionala, aceasta a fost folosit mult timp pentru a îmbunătăți digestia, trata greata si reduce inflamatiile. Să învățăm ceva mai multe despre acest remediu natural incredibil!

traditional-uses-ginger1

Ghimbirul nu este de fapt o plantă, ci mai degrabă o rădăcină, mai precis rizomul, al unei plante numită Zingiber officinale. Este originara din Asia, unde dovezile sugerează că a fost utilzata atât în scopuri medicinale cat și la gătit, de peste 4000 de ani. Este o tulpina de culoare bej, care se ridica la aproximativ 12 centimetri deasupra solului, cu frunze verzi lungi si inguste si flori albe și galbene. Ingredientele active din ghimbir, cele care dau proprietățile medicinale, sunt uleiurile volatile care pot reprezenta de la 1% la 3% din întreaga greutate a rădăcinii. Printre aceste ingrediente active sunt shogaols și gingerol.

 

Utilizarile traditionale ale ghimbirului

 

Incă de la descoperirea sa, ghimbirul sa dovedit a fi foarte util pentru culturile asiatice și arabe. Este un ingredient folosit in nenumărate rețete, dar este, de asemenea, folosit de secole pentru proprietatile sale medicinale. În diferite culturi, ghimbirul a fost utilizat pentru a trata afectiuni cum ar fi durerile de cap, greața, vărsăturile, indigestia, gripa, diareea, artrita, colici și chiar menstruație dureroasă.

Aceste proprietăți medicinale au fost adesea exploatate prin utilizarea unor băuturi pe bază de ghimbir. De exemplu, ceaiul făcut cu radacina de ghimbir este un remediu comun, tradițional pentru raceala, în timp ce berea de ghimbir ajuta la indigestie. În Birmania, ghimbirul se amestecă cu o altă plantă locală și sunt consumate ca o măsură preventivă împotriva gripei. Oamenii din India fac o pasta din ghimbir și o aplică pe tamplele lor pentru a trata durerea de cap. De asemenea, ei mananca aceasta pasta pentru a trata raceala, o amesteca si cu sare si lamaie pentru a utiliza împotriva greturilor.

În altă parte în Asia, ghimbir este folosit de indonezieni într-un număr de remedii concepute pentru a trata reumatismul si oboseala, precum și de control obiceiurile alimentare proaste. Oamenii din Congo fac un suc de ghimbir amestecat cu sevă dintr-un copac mango și să-l utilizați pentru a trata o varietate de afectiuni. În Nepal, oamenii folosesc adesea ghimbir, pentru a reduce simptomele de raceala.

Nici o altă țară nu a fost mai prolifica decât China în remediile din plante. Aici, o simpla băutură facuta prin amestecarea ghimbirului în apă cu zahăr brun este utilizata pentru a ameliora simptomele racelei. O omletă facuta din oua și rădăcină de ghimbir taiata cubulete se consumă pentru a trata tusea. Un tip de bomboane se face folosind ghimbir fermentat în suc de prune, utilizate, de asemenea, pentru a trata tusea. În cele din urmă, ghimbirul este folosit de chinezi pentru a trata inflamația și artrita.

 

Ghimbirul in domeniul cercetarii medicale

 

Ghimbirul s-a dovedit a avea multe beneficii medicinale, dar inca mai sunt necesare cercetări în multe din aceste domenii. Avand in vedere ca multe alte remedii naturale pe care companiile farmaceutice nu sunt în măsură să le breveteze, pur și simplu nu sunt suficient fonduri alocate cercetării ghimbirului. Aceasta înseamnă ca multe dintre studiile de cercetare disponibile, sunt de la universități asiatice.

 

Osteoartrita

 

Într-un 2001, intr-un studiu controlat cu placebo, cercetatorii au examinat 261 de pacienti care aveau osteoartrita la genunchi. Ei au descoperit ca pacientii care au luat ghimbir în mod regulat au avut mai putine dureri la genunchi după 6 săptămâni. Singurul efect secundar a fost un deranj minor la stomac.

Alte studii au descoperit ca ghimbirul poate reduce inflamația la nivelul colonului, precum și alte afectiuni artritice si musculo-scheletice. Un studiu recent în vitro, pe celule de la pacientii cu poliartrita reumatoida sau osteoartrita, a constatat ca extractul de ghimbir a redus producția de citokine pro-inflamatorii. De fapt, acesta a avut un efect similar cu cel al betametazonei, un medicament steroid antiinflamator.

 

Raul de miscare

Sunt cercetari care sugereaza că ghimbirul este eficient in tratarea greațurilor precum cele provocate de răul de mișcare. Un astfel de studiu, in mod special răul de mare, a constatat ca mancand 1g de ghimbir “a redus senzatia de vărsături și transpirație rece”.

 

Raul de dimineata

 

Multiple studii realizate in randul femeilor gravide, au subliniat potențialul ghimbirului atunci cand este folosit cand iti este rau dimineata. În general, studiile au arătat o scădere a greațurilor și vărsăturilor in randul femeilor care au luat ghimbir, spre deosebire de cele care au luat placebo. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca există unele dovezi că ghimbirul poate fi mutagen, așa că ar trebui utilizat cu precauție, pentru nu mai mult de câteva zile la rând, și de preferință sub supravegherea personalul medical.

Deoarece ghimbirul este eficient în ameliorarea greațurilor, s-a sperat că aceasta ar putea fi, de asemenea, utilizat ca o măsură preventivă pentru a reduce greata de dupa interventia chirurgicala sau alte proceduri medicale. Cu toate acestea, în acest caz, s-a dovedit ca ghimbirul nu este mai eficient decât placebo.

 

Viitoarele utilizari ale ghimbirului

 

Majoritatea cercetărilor efectuate in ultimele decenii privind ghimbirul s-au concentrat asupra proprietăților sale anti-inflamatorii și capacitatii sale de a reduce greata. Acestea au fost confirmate de numeroase studii de cercetare cu privire la artrita, răul de mișcare și greturile de dimineață. Ghimbirul a fost clasificat de FDA ca „fiind sigur” si este frecvent utilizat pentru afectiunile enumerate mai sus. Cu toate acestea, alte studii de cercetare au sugerat că pot exista mai multe utilizări pentru ghimbir.

Multe utilizări tradiționale pentru ghimbir sunt încă în curs de testare, unele dintre ele avand rezultate promitatoare. De exemplu, unele culturi au folosit ghimbirul ca medicament de prevenire impotriva bolilor de inima. Este posibil ca ghimbirul sa reduca nivelul colesterolului si preveni coagularea sangelui. Acest lucru, la rândul său, împiedică blocarea vaselor de sange și reduce semnificativ riscul unui accident vascular cerebral sau un atac de cord. Chiar și așa, sunt necesare mai multe studii de cercetare pentru a determina dacă ghimbirul este eficient sau sigur pentru persoanele cu boli de inima.

17/02/2015 This post was written by Categories: Articole CandidaDieta Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top