Fii inspirat! Alege natural!
Home
 

Clatite din avocado cu unt, lamaie si patrunjel

Clatite din avocado cu unt, lamaie si patrunjel

Va propun mai jos o reteta pentru un mic dejun bogat care include ingrediente sanatoase, cum ar fi avocado si ceapa intr-un preparat pe care toti il iubim – clatite! Cand urmati o dieta pentru candidoza si trebuie sa evitati anumite ingrediente, precum zaharul si glutenul, exista mai multe solutii pentru a va bucura de alimentele preferate. Nu va trebuie decat putina creativitate si ingrediente de o calitate mai buna.

avocado-pancakes-1-620x465

Aceste clatite sunt mult, mult mai sanatoase pentru dumneavoastra si familie decat reteta clasica de clatite pe care o faceati de obicei. Cu o multime de grasimi sanatoase, proteine si fibre, veti avea un nivel ridicat de energie de dimineata pana seara.

O modalitate perfecta de a incepe ziua!

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 15 minute

Timp total: 25 minute

Portii: 6 clatite

INGREDIENTE (CLATITE)

  • ¼ cana faină de nuca de cocos
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • 2 oua
  • ½ ceasca lapte de cocos
  • ½ avocado, facut piure
  • 3 cepe verzi, taiate in felii subțiri
  • unt, de preferință organic
  • felii de avocado, verdeturi de primavara, felii de lamaie [optional]
  • ceapa verde taiata marunt si garnitura de patrunjel [optional]

 

INGREDIENTE (UNT DIN LAMAIE SI PATRUNJEL)

3 linguri unt topit

1 lingura patrunjel tocat marunt

1 lingura suc de lamaie

 

MOD DE PREPARARE

  • Intr-un castron mic, cerneti faina de nuca de cocos, bicarbonat de sodiu si sare, puneti deoparte.
  • Intr-un bol mediu, amestecati ouale batute, laptele, rondelele de ceapa verde si piureul de avocado dupa care adaugati ingredientele uscate.
  • Incalziti o tigaie la foc mediu. Puneti untul la topit suficient pentru a acoperi partea de jos a tigaii. Pentru fiecare clatita, luati  ¼ dintr-o lingura de aluat, turnati in tigaie si lasati sa se faca pana cand incep sa apara bule la suprafata aluatului iar la baza este maro auriu, aproximativ 2 si 3 minute. Intoarceti clatita si lasati sa se faca aproximativ 2-3 minute pana cand capata o culoare aurie. Continuati la fel cu restul de aluat si adaugati mai mult unt in tigaie daca vi se pare necesar.
  • Acum pregatiti untul cu lamaie si patrunjel. Topiti untul si amestecati-l in suc de lamaie si patrunjel. Pastrati-l cald pana aproape de momentul servirii.
  • Serviti clatitele cu felii de avocado, verdeturi de primavara, felii de lamaie si presarati untul din lamaie si patrunjel. Se decoreaza cu ceapa verde taiata in felii subtiri si cu patrunjel tocat marunt.

Sunteti in cautare de mai multe retete, fara zahar si fara gluten? Blogul nostru Anticandida contine peste 40 de retete delicioase, plus o multime de sfaturi valoroase cu privire la alimentele pe care aveti voie sa le consumati si pe care sa le evitati. Aflati mai multe informatii aici!

25/03/2015 This post was written by Categories: Articole CandidaDieta Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top