Briosele cu hrisca – Un dulce care nu va stimula dezvoltarea candida
Briosele cu hrisca – Un dulce care nu va stimula dezvoltarea candida
Nu mai aveti idei pentru micul dejun? Aceste briose sunt realizate din crupe de hrisca si o combinatie gustoasa de nuci și semințe. Briosele nu conțin zahăr și vă ofera un start plin de energie pentru ziua respectiva.
Ingrediente:
– o crupa de hrisca
– 1/2 dintr-o masura de fulgi de nucă de cocos
– 1/4 dintr-o masura de nuci, tocate
– 1/4 dintr-o masura de semințe de dovleac
– 2 lingurite de seminte de chia
– 1/4 dintr-o masura de făină de seminte de in
– o lingurita de scorțișoară
– 1/4 dintr-o lingurita de sare
– 2 oua
– 1/2 dintr-o masura de lapte de migdale
– 1/4 dintr-o masura de unt de migdale
– 1/2 dintr-o lingurita de stevia sub formă de praf
– o lingurita de vanilie
– Lapte de cocos, scorțișoară, fulgi de cocos, nuci si seminte de dovleac pentru garnitură.
Mod de preparare
- Într-un bol mediu, inmuiati crupele de hrisca, puneti un vârf de cuțit de sare si lasati-le inmuiate peste noapte sau aproximativ 6-7 ore. Scurgeti apa dupa care clătiți bine cu alta apă, dupa care se scurge din nou.
- Incalziti cuptorul la 190 grade C. Stropiti briosele cu ulei, cum ar fi uleiul de nucă de cocos.
- Într-un castron mare, se adauga crupele de hrisca, fulgi de nucă de cocos, nucile, semintele de dovleac, semintele de chia, făina din seminte de in, scorțișoara și sarea, si se amestecă.
- Într-un castron mic, se adauga ouale, laptele de migdale, untul de migdale, stevia și vanilia si se amesteca pana devine spumos.
- Se toarnă ingredientele lichide în castronul cu ingredientele uscate, si se amestecă. Se toarna amestecul în fiecare forma de copt. Coaceți briosele pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când acestea au rumenit pe margini sau mai ferme la atingere. Se pun briosele la racit pentru aproximativ 10 minute.
- Se servesc cald cu lapte de cocos, un praf de scortisoara si o garnitura de fulgi de nucă de cocos, nuci si seminte de dovleac.
Micul dejun este una dintre mesele cel mai greu de pregatit atunci cand tineti dieta cu continut scazut de zahar, deoarece majoritatea cerealelor cumparate de la magazin sunt pline de zaharuri adăugate.